nedelja, 1. september 2013

Abeceda v kozmetiki? AA BB CC krema

Abeceda kremic je napredovala do črke c. Najprej so na trg prišle AA kreme - Anti Aging oz. kreme proti staranju. Vsebujejo retinol, antioksidante, vitamin C, zaščito proti soncu ... Vse osnovne sestavine, za katere vemo, da so osnovne v boju proti staranju kože. Nekaj odličnih nasvetov za domače maske boste našli tukaj. Za vse tiste, ki vam angleščina ni najbolj blizu, naj povzamem: Vitamin C uničuje proste radikale in spodbuja tvorbo kolagena, med hidrira kožo in zdravi akne, avokado je poln antioksidantov, odpravo vnetja in tvorbo kolagena in elastina omogočajo gama-linolejske kisline v jegliču. Naše babice so po peki iz lupin postrgale jajčni beljak in ga nanesle na obraz, da so ohranjale kožo napeto (predvsem pod očmi), proti gubicam se borita mandljevo in kokosovo olje.

Ne tako dolgo nazaj so trg obnorele BB (Beauty Balm) kreme. Narejene so bile za občutljivo kožo, npr. po operaciji, zato so izjemno hranljive in imajo tudi prekrivno funkcijo. Kaj hitro so ženske ugotovile, da če je nekaj namenjeno izredni negi, mora izpolnjevati visoke standarde. Postale so hit.

Sedaj pa so se na trgu pojavile CC kreme. Colour Control ali Colour Correction, torej kreme, ki skrbijo za barvo polti kože oz. so v tej funkciji naredile korak naprej. Še vedno imajo vse lastnosti BB krem, a če imate kakšne izrazitejše nepravilnosti, kot so temni kolobarji pod očmi ali akne, vam nežno prekrivne BB kreme ne bodo dovolj. Pri izbiri CC kreme sem se odločila za Max Factor, ker sem do zdaj uporabljala njihov puder Lasting Performance, ki mi zelo ustreza. Tudi njihova CC krema je izpolnila moja pričakovanja. Zdaj, ko se bližajo hladnejši dnevi, bo to to! Čez poletje je bila BB krema več kot dovolj, a pozimi, ko sem bolj bleda, imam rada večjo prekrinost, sploh zaradi moje rdečice na ličkih. Sem jo kupila že zdaj, že zato, ker sem rada med prvimi, ki poskusijo kaj novega. :) Pa tudi, ker se mi je zdela cena na salma.si zelo vredu in sem raje pohitela, ker nikoli ne veš, če bo vedno tako ugodno. Čeprav, če smo že pri tem, je na Salmi vedno kar občutno ceneje. Omenjeni puder npr. sem kupila od prijateljice, ker si je kupila pretemnega in ker je bil že odprt, mi ga je prodala za 10 evrov, ona pa je plačala 15. Tukaj pa je dejansko samo za 1,86 več, kot sem dala njej, pa nov.



 In zdaj komaj čakam, da pride zima in z njo moj novi look! To zimo bom rdečelaska (oz. glede na vreme že dosti prej) in s to kremo bo to super, ker mi ne bo še bolj izstopila rdečica, pa še mirna bom, ker bom nekako vedela, da imam na koži dejansko nego in ne nek puder, za katerega so mnenja različna - eni pravijo, da ščiti kožo, drugi, da se mu je bolje izogniti. Samo, za popoln videz je puder kar obvezen (razen, če imate kožo kot sestra mojega fanta :)). Zdaj pa praktično res več nimam nobenih zadržkov, ker bom imela na koži kremo, ki vsebuje samo najboljše sestavine, popolna polt pa bo še češnja na vrhu smetane (če je BB krema smetana ;) ...).

Perfection, I love you!

3 komentarji:

  1. Js sem še vedno na lovu za kakšnim čudežnim receptom, ki bi naredil mojo kožo brezhibno. Kar se tiče prekrivanja nepravilnosti sem se kar vdala v usodo, ker ne glede na to kaj dam nase, še vedno se vidi, da ni vse lepo, samo drugega odtenka je vse skupaj. Dva centimetra preparatov pa si tudi ne želim. Se pa kljub vsem težavam spet ne poglabljam toliko in za te kreme nisem še slišala tako da sem si po tvojih navodilih kupila to CC kremo, samo je še nisem preizkusila. Upam, da bo evolucija! :D :)

    Rdeči lasi so pa itak zakon. :)

    Pa dobrodošla v blogerskih vodah. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hej, obvezno poročaj! Me prav zanima, kako se obnesejo na bolj problematični koži. S tem se zagotovo izogneš 2 cm preparatov! :)Drugače pa si jaz kožo uravnavam predvsem s prehrano. Če sadje in zelenjava nista glavni in daleč večinski del moje prehrane, je pač zelo kmalu katastrofa. Pa ne samo na obrazu! :)
    Drugače pa hvala za dobrodošlico! :) :)

    OdgovoriIzbriši
  3. revolucija ne evolucija :D

    Bom poročala. :)

    OdgovoriIzbriši